fbpx

Sissel Endresen

Konstnär


Om mig

Jeg ønsker å rette søkelyset mot noe av det jeg synes vi mennesker bør ta bedre vare på og verne om – lokalt, nasjonalt og globalt. Spesielt er jeg opptatt av å slå et slag for våre truede dyrearter, artsmangfoldet og miljøet. Det vi eier, bør vi vedlikeholde og reparere – ikke bare bruke og kaste.
Jeg maler også for å vise hvor vakker naturen er i all sin detaljrikdom med alle dets former og linjer, med alle sine kontraster og i sitt store mangfold.
I mitt siste prosjekt tar jeg for meg noen av våre bevaringsverdige husdyrraser – som bl.a. Telemarks- kua, Kystgeita og Dølahesten. De er en viktig del av norsk kulturhistorie og det genetiske mangfoldet. Dette har jeg gjort i kombinasjon med bunadsølv og andre elementer fra bunadsbroderi, rosemaling, brokadestoffer og åkle- og smijernsmønster. Disse elementene ønsker jeg å integrere i maleriene fordi det handler om verdier som kan vare livet ut og gjerne gå i arv fra generasjon til generasjon. I tillegg er jeg svak for slike detaljer – synes intrikate mønstre er spesielt vakre og fulle av liv. Tror dette har ligget i meg hele livet, men 20 år i bunadsbransjen har sannsynligvis prega meg en smule.
Min interesse for dyr og natur, et mangeårig ønske i barne- og ungdomsårene om å utdanne meg til veterinær og marinbiolog, jobb i gullsmedbransjen og de siste årene i bunadsbransjen har nok vært med på å forme min kunstneriske stemme.
Dersom dere vil vite mer om kunsten min og meg, gå gjerne inn på www.sisselendresen.com

Plats:

Oslo, Norge

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

 • 2008-2010 Nydalen kunstskole – Akrylmaling
 • 2004-2005 Olav Mosebekks tegneskole – Akrylmaling 2001 Olav Mosebekks tegneskole -Akrylmaling
 • 1999 Oslo tegne- og maleskole – Oljemaling
l

Teknik:

Akrylmaling på lerret. Noe akvarell.

Inspirationskällor:

Naturen, dyr og mennesker, håndverk og håndarbeid, farger, ornamenter og andre kunstneres arbeid er mine største inspirasjonskilder.

l

Aktuellt:

 • Jeg er i gang med prosjektet \”Varige verdier\” og også et samarbeidsprosjekt med Øivind Sand. Han har skrevet bok, og jeg maler bilder fra boka hans.
 • Utstilling i Oslo – på Dalype galleri, november 2020
 • Jubileumsutstilling, desember 2020

 

  Contact the artist

  Would you like to know more about a specific art work?

  Are you asking as a company, organisation or privately?
  Do you follow Artportable on social media?