fbpx

Sissel Endresen

Konstnär


Om mig

Jeg ønsker å rette søkelyset mot noe av det jeg synes vi mennesker bør ta bedre vare på og verne om – lokalt, nasjonalt og globalt. Spesielt er jeg opptatt av å slå et slag for våre truede dyrearter, artsmangfoldet og miljøet. Det vi eier, bør vi vedlikeholde og reparere – ikke bare bruke og kaste.
Jeg maler også for å vise hvor vakker naturen er i all sin detaljrikdom med alle dets former og linjer, med alle sine kontraster og i sitt store mangfold.
I mitt siste prosjekt tar jeg for meg noen av våre bevaringsverdige husdyrraser – som bl.a. Telemarks- kua, Kystgeita og Dølahesten. De er en viktig del av norsk kulturhistorie og det genetiske mangfoldet. Dette har jeg gjort i kombinasjon med bunadsølv og andre elementer fra bunadsbroderi, rosemaling, brokadestoffer og åkle- og smijernsmønster. Disse elementene ønsker jeg å integrere i maleriene fordi det handler om verdier som kan vare livet ut og gjerne gå i arv fra generasjon til generasjon. I tillegg er jeg svak for slike detaljer – synes intrikate mønstre er spesielt vakre og fulle av liv. Tror dette har ligget i meg hele livet, men 20 år i bunadsbransjen har sannsynligvis prega meg en smule.
Min interesse for dyr og natur, et mangeårig ønske i barne- og ungdomsårene om å utdanne meg til veterinær og marinbiolog, jobb i gullsmedbransjen og de siste årene i bunadsbransjen har nok vært med på å forme min kunstneriske stemme.
Dersom dere vil vite mer om kunsten min og meg, gå gjerne inn på www.sisselendresen.com

Plats:

Oslo, Norge

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

  • 2008-2010 Nydalen kunstskole – Akrylmaling
  • 2004-2005 Olav Mosebekks tegneskole – Akrylmaling 2001 Olav Mosebekks tegneskole -Akrylmaling
  • 1999 Oslo tegne- og maleskole – Oljemaling
l

Teknik:

Akrylmaling på lerret. Noe akvarell.

Inspirationskällor:

Naturen, dyr og mennesker, håndverk og håndarbeid, farger, ornamenter og andre kunstneres arbeid er mine største inspirasjonskilder.

l

Aktuellt:

Jeg er i gang med prosjektet \”Varige verdier\” og også et samarbeidsprosjekt med Øivind Sand. Han har skrevet bok, og jeg maler bilder fra boka hans.

Kontakta

Är du intresserad av ett specifikt verk?

Frågar du i form av privatperson, företag eller organisation?

Följer du Bättre Konst på Facebook?

11 + 7 =

Newcomers