fbpx

Rebecka Lingmerth

Konstnär


Om mig

Rebecka Lingmerth är en konstnär, bildlärare och designer från Stockholm, Sverige. Hennes konst är inspirerad av mode då hon har lång erfarenhet inom modebranschen som makeup artist och hårstylist. Långa ögonfransar som sticker ut, kvinnoansikten och kvinnlighet inspirerar henne, men också mer abstrakt konst. En mix av spännande material och texturer som blir till innovativ och unik design.

Hennes dröm var att bli modetecknare och designer så hon gick på Tillskärarakademin i Göteborg på Sömnad och mönsterkonstruktionsutbildningen under året 2001. 2008/2009 gick hon på Nyckelviksskolans konstutbildning i Lidingö – Stockholm. Där lärde hon sig flera tekniker såsom textil, grafik, skulptur och konst. Hon har också studerat bild i tre terminer vid Uppsala universitet 2010/2011 på bildlärarutbildningen. Idag arbetar hon som bildlärare på en grundskola i Farsta och vid sidan av sitt arbete som bildlärare driver hon sitt eget varumärke Unique things by Lingmerth.

Hennes konst, kläder och inredningsprodukter kan du hitta på en av Skandinaviens största modebutiker online Miinto.se. När hon gör illustrationer för kläder och inredningsartiklar tänker hon utifrån sig själv och vad hon själv skulle vilja ha på sig eller ha i hemmet. Det ska vara färgrikt och ett unikt mönster som sticker ut. Alla kläder och produkter som hon designar kommer från ett utav hennes konstverk eller illustrationer vilket gör det unikt.

Plats:

Stockholm

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

2001 Sömnad och mönsterkonstruktion Tillskärarakademin, Göteborg. 2008 Nyckelviksskolan Färg form och hantverk, Stockholm. 2010 Bildlärarutbildningen, Uppsala Universitet.

l

Teknik:

Olja, akryl och gouache.

l

Inspirationskällor:

Kvinnor, mode, olika texturer, natur och djur.

l

Aktuellt:

Hornstull marknad, 4:e maj 2019.
Träningsresa, Larnaca Cypern 26:e – 30: e juni 2019. Uppvisning av träningskläder från Unique things by Lingmerth.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?