fbpx

Per-Inge Isheden

Konstnär


Om mig

Måleriet är min stora passion, något jag inte kan leva utan. Ända sen jag först såg min mor trycka ut alla underbara lysande färger ur tuberna och blanda dem på sin palett. Jag ville bokstavligen äta färg!

Från tonåren målade jag akvareller på all min fritid. Under de fyra åren på Konstfackskolan även på lördagar och söndagar, nu med oljefärger. Under mina tretton år som lärare på helger och sommarlov. Så till sist, från mitten av 70-talet, äntligen på heltid.

Jag började med att blanda de två målningstekniker jag lärt mig på Konstfack, pensel och kniv. Småningom fortsatte jag successivt lägga till dropp, stänk och även att hälla färg på min dukar. Jag upptäckte möjligheterna att förvandla en landskapsmålning till ett porträtt, ett päron till baken på en kvinna, en trafikskylt till en näsa.

Jag sökte inspiration överallt, inte speciellt inom konsten utan i tidningar, tecknade serier, illustrationer, gamla foton, udda vägskyltar, you name it. Färgkombinationen på en långtradare, fjällmönstret på en fisk, det röda skenet från ett stoppljus…

Ur denna kaotiska blandning började mitt eget personliga uttryck utvecklas, där jag för varje ny situation väljer olika delar av min repertoar och mitt speciella sätt att tänka och lösa problem. Genom hårt arbete kunde jag redan efter några år försörja mig uteslutande på mitt måleri.

Plats:

Rönninge (Salem).

Besök i ateljé:

Ja

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

www.ishedenART.se

Utbildning:

Konstfackskolan, Bildlärarlinjen 4 år

l

Teknik:

Oljemåleri

l

Inspirationskällor:

Ett antal av våra största konstnärer som Cezanne, van Gogh, Monet, Rembrandt, Vermeer van Delft och många till. Plus allt spännande jag upplevt.

l

Aktuellt:

Konstrundan i Avesta, påskhelgen -2019.
Dan stora konstmässan EuropArtFair i Amsterdam 6-8 dec. -2019

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?