fbpx

Mia Robinson

Konstnär/Fotograf


Om mig

Natural Born Artist, ger dina väggar liv i svart/vitt med mina legender gjorda i tusch och med redis-penna.
Från tidiga barnsben har jag suttit och ritat. Det enda jag ville göra var att rita och det var med blyerts jag gjorde alla mina alster.
 
Genom hela skoltiden var det högsta betyg i teckning. Tills jag gick ut gymnasiet… Då bestämde min teckningslärare för att sänka betyget med kritiken: att jag inte höll samma kvalitet som de andra. I flera år hatade jag vad han hade gjorde mot mig där och då. Tänk er själva att vara bortskämd med högsta betyg i teckning och sedan vid examen sänka betyget. Det tog flera år att stärka min självkänsla. Jag skyllde på honom för att han förstörde min framtida karriär och vägrade rita tills 1995. Då hade jag bränt ut mig med mina höga krav på mig själv och de yrken jag fastnat i som inte bidrog till annat än mobbing och stulna tavlor. Dessutom kände jag förfäran over att sätta upp mina alster på väggarna av rädsla för att folk skulle tänka att jag var en stor egoist.
 
Utbrändheten åkte fram och tillbaka. Jag har fortfarande inte tillräckligt med återhämtning och man vill inte sjukskriva mig heller.
Less som jag var på krävande serviceyrken som bara tog energi från mig, började jag reflektera över mitt liv och det att börja tänka på mig själv.
 
Med hjälp utifrån började jag lägga upp en sida med mina tuschteckningar, och nu är det dags för min första utställning. Det har tagit 40 år att komma tillbaks till att bli bekväm i min talang och att inte låta andras åsikter styra mig.
Visst jag vill fortfarande hjälpa andra, men på ett bättre sätt som känns naturligt:att hjälpa andra sätta liv på väggarna med mina illustrationer.
Det går att göra andra glada med mina verk.

Plats:

Laholm

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Instagram
Facebook

Utbildning:

Bild, estetisk specialisering i gymnasiet och sedan utveckling genom tips och iakttagande av andra konstnärer/fotografer
l

Teknik:

Illustrationer gjorda med tusch & redispenna.

Inspirationskällor:

Film- och popstjärnor från förr.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?