fbpx

Martina Jakobsson

Konstnär


Om mig

Jag har alltid haft ett stort behov av att uttrycka mig. Som barn ritade jag mycket och jag började måla stora tavlor när jag var tonåring och var väldigt inspirerad av Picasso och andra stora mästare.

Sedan dess har min konst, äventyrslystnad och reslusta tagit mig på en resa genom många länder och upplevelser. Jag studerade konst i London och Australien där jag även utforskade dans och teater. Jag ställde ut min konst och var också med i en del mindre föreställningar.

Jag bodde senare även i New York, Berlin och på Bali där jag också hade en del utställningar och där jag blev inspirerad av mycket som hände omkring mig – Möten med människor, konst, natur, andlighet. Då jag mötte min man och vi fick vår älskade son landade jag igen hemma i Sverige och vi bosatte oss så småningom på Brännö utanför Göteborg där jag nu bor och jobbar och har min ateljé.

Vad som inspirerar mig mest just nu är naturen och skapandet självt. Att få vara för mig själv i min ateljé i trädgården med mina färger och bra musik, och försvinna in i en egen värld är en stor källa till återhämtning och lycka. Även att få dela med mig av den känslan på mina kurser och utställningar är en stor glädje.

Plats:

Brännö.

Besök i ateljé:

Ja

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

BA of fine arts southern cross university Australien.
Foundation course St Martins college London.
Idé gestaltning Göteborgs konstskola.
Kulturverkstan.

l

Teknik:

Måleri, collage, performance.

l

Inspirationskällor:

Naturen, färger, relationer, yttre och inre resor,
konst, musik

l

Aktuellt:

Kurs i frigörande måleri på Brännö…

 

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?