fbpx

Marie-Sofie ”Mija” Holmqvist

Konstnär


Om mig

Jag heter Marie-Sofie ”Mija”Holmqvist och skulle nog vilja kalla mig för allkonstnär. Född i Norrköping men uppväxt i Karlshamn sen 5-åldern.
Bredvid skapandet av mina målningar så är jag även musiker, älskar att skriva, USKa och Massageterapeut.

När jag målar så är två processer levande i mig. Den första då jag leker fram mina bakgrunder. Massor av färg. Olika tekniker. Det ska rinna och droppa. Skvättas, vridas och vändas. Och barnet i mig är lika lycklig varje gång.
Den andra processen tillhör vuxenjaget. Den är mera analyserande, inkännande. Studerande över vad som hänt på duken. Hur går jag vidare här? Ser jag något jag kan bygga på? Lite professor Balthazar över det. Jag funderar och funderar…. och rätt var det är så kommer det till mig.
Kärleken I mitt målande ligger i dessa explosioner av färger. Starka färger. Utsträckande och omöjliga att ignorera. De ska pocka på din uppmärksamhet. Kräva din stillhet och eftertanke. De ska antingen skrika högt efter dig, eller locka och flirta lite. Kanske är den en lugn viskning som får dig att bara dra lite efter andan och tillåter dig landa en liten stund. Här och nu. Eller så ska den väcka din nyfikenhet och vilja gå på upptäcksfärd.
Varje målning har sin egna känsla och historia som växer fram under tiden den skapas. Jag vet sällan eller aldrig vad som kommer gestaltas när jag startar. En oändlig resa mot okänd destination, genom fantasifulla landskap eller möten med människor och djur med en historia att berätta.

Plats:

Mörrum

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Självlärd
l

Teknik:

Akryl med blandade tekniker

Inspirationskällor:

Ania Witwitzka, Ulrika Arvering, Gerda Lypski
l

Aktuellt:

Jag har utställning i Karlshamns Rådhus café från 3-30 januari 2020

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?