fbpx

Margareta Öhberg

Konstnär


Om mig

Även om jag målat i 20 år har jag inte funnit någon viss form jag vill hålla mig till. Lusten att utvecklas, experimentera och hitt nya uttryckssätt är stor. Jag varierar från starka färger till skira vattenfyllda nyanser. Jag tar gärna ut svängarna och har svårt för små detaljer även om de ibland är viktiga för bilden. Jag gillar när det känns ett flyt i arbetet, snabbt och med lätt hand.
Just nu är det bibelpapper som ger mig lust. Med akvarell, akryl eller i blandning. Monotypi och bland teknik, det finns mycket att utforska.
Det är en förmån att måla för Peter Sager. Hans kunskaper och möjligheten att testa mina mer eller mindre galna idèer är nyttigt och givande. Jag är nöjd med egen lilla ateljè vid Kyrkskolan. Där finns kollegor i Föreningen HaningeKonstnärer med olika tekniker och erfarenheter. Flera med egna ateljèr i samma länga. Här finns även ett fint galleri där jag har haft flera egna utställningar eller deltagit i gemensamma utställningar.
För mig är utställning en viktig och spännande del av måleriet. Möten och samtal betyder mycket.
Jag har haft utställningar i Gamla stan och på söder, Galleri Bellman i Stockholm, på Ekerö, i Nyköping, Örebro och Skanör/Falsterbo. Deltagit i samlingsutställningar i bl.a. Umeå och Väsby Konsthall, Upplands Väsby samt Edsvik Konsthall, Sollentuna både på Akvarellsalong och tre gånger på deras Art Fair. Stockholms Konstsalong har jag även deltagit i. Det är några av mina utställningsaktiviteter som berikat mitt målarintresse.

Plats:

Huddinge

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

www.margaretaohberg.se

Utbildning:

Kurser vid Gerlesborgsskolan. Längsta utbildningstiden har jag hos Ylva och Peter Sager där jag målar sedan 2010. Flera av landets akvarellister har ledsagat mig i måleriets värld vid kortare kurser

l

Teknik:

Akvarell och akryl, Blandteknik och experiment. Olika papperssorter måste utforskas och prövas. Brukskonst som brickor och kuddar.
Designar och formar smycken av hel- och halvädelstenar och silver.

l

Inspirationskällor:

Naturen och upplevelser under resor hemma och i Europa. Kust, fjäll och vatten ger mig ger mig inre bilder som jag vill förmedla. Att möta kolleger och besökare Brukar säga att jag målar upplevelser.

l

Aktuellt:

Föreningen HaningeKonstnärers Konstrunda. Den 4-5 maj gemensam utställning i Galleri Kyrkskolan och den 11 – 12 maj är konstnärernas ateljèer öppna för besök. Öppet lördag/söndag kl. 11 – 16.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?