fbpx

Margareta Moldvik

Konstnär


Om mig

Jag heter Margareta Moldvik, bor och verkar i Linköping. Tecknat och målat har jag gjort sedan tidig ålder. När mina barn började bli flygfärdiga tyckte jag det var dags att satsa på mig själv – så hösten-00 och våren-01 tog jag ledigt från mitt arbete och gick på Folkuniversitetets konstlinje i Linköping; DET VAR JÄTTEINSPIRERANDE.

Målningen och konsten håller jag på med så mycket jag hinner. Eftersom jag pensionerade mig från mitt arbete som biomedicinsk analytiker på SKL(NFC) i sept- 14 så kan jag ägna mer tid åt konsten nu. De senaste åren har jag mest sysslat med akvarell och grafik, jag har gått en del utbildningar både före och efter folkuniversitetet, mest kvälls-och sommarkurser på folkhögskolor. Sedan dec -15 har jag varit medlem i Linköpings Akvarellsällskap. När jag målar försvinner tiden, det är spännande att se vad som händer med pigment och vatten om man har tålamod att vänta in bilden. Vatten våga vänta, man ska frigöra sig från färg och form och använda känslan, att ta ett kliv-ut på okänd mark är att lära nytt, man kan inspireras av verkligheten men skapa sin egen bild och mycket mer. Allt detta låter så förnuftigt, men när man sitter där med ett vitt ark framför sig kan man lätt få ångest. Men de dagar som det flyter på är helt magiska.
Jag har haft flera utställningar även jurybedömda te.x Väsby konsthall, Edsviks vårsalong, Under samma tak.
Jag har också illustrerat tre barnböcker.

Plats:

Linköping

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Instagram; maggmol

Utbildning:

Konstlinjen på Folkuniversitetet i Linköping, en kurser för Hasse Karlsson, Anna Törnquist, Lena Amstrand, AnnMari Löf, Jim Bray m.fl.
l

Teknik:

Akvarell och grafik (collografi)

Inspirationskällor:

Mina duktiga lärare och naturligtvis Lars Lerin.
l

Aktuellt:

20 års jubileumsutställning med akvarellsällskapet på galleri Magnifik i Linköping därefter en utställning på K-ringen i Motala.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?