fbpx

Lotta Björklund

Konstnär


Om mig

Jag började måla Mandalas med ”dotting” teknik 2019. Jag fann det väldigt lugnande. Jag jobbar som sjuksköterska och är högkänslig. Målandet har blivit min meditation, mitt sätt att uttrycka mina känslor och att utvecklas som människa. Jag önskar jag hade börjat måla tidigare i livet, men bättre sent än aldrig. Så vid 52 år ålder är jag nu här! Och älskar det!

Jag experimenterar även med pouring-teknik och försöker lära mig konsten att hantera flytande akrylfärg. Pouring art är för mig en mer nervpirrande teknik, som väcker adrenalinet och nyfikenheten över den hypnotiserande målning som växer fram på duken, i ett hav av färger.

För mig ligger utmaningen i att släppa tanken om perfektion, att istället våga följa flödet och våga utmana mig själv. Att inte fokusera på detaljer, utan helheten.

” A mandala is a symbol of the universe in its ideal form, and its creation signifies the transformation of the universe of suffering into one of joy. It can also be used as an aid to meditation, helping the meditator to envision how to achieve the perfect self”

Plats:

Malmö

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Facebook

Instagram

Utbildning:

Autodidakt
l

Teknik:

Dottilism, Pouring akrylteknik

Inspirationskällor:

Känslan, naturen, människor.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?