fbpx

Lioubov Anundi

Konstnär


Om mig

Jag är född i Ryssland, ett land som älskar och högt värderar konst och hantverk. Hantverk är min stora passion från barndomen, även fast jag även utbildat mig som civilingenjör i Ryssland och dialyssköterska i Sverige.

När jag skapar mina unika dockor kan jag tillämpa alla mina kunskaper såsom att forma, sy, virka, brodera, måla osv., och varje docka jag skapar är helt unik. Jag skapar dockor på kommission och tar beställningar åt de som vill ha en helt unik produkt som håller i generationer. När jag skapar så försjunker jag mig i en underbar värld av fantasi och barndom, och dockorna blir mer som levande varelser än leksaker, fyllda med min själ och kärlek.

För att bygga upp dockorna från grunden så använder jag papier maché, stomme av metalltråd, metalgranulat och syntepon. Sedan använder jag lera LaDoll för att forma ansikte, armar och ben. Kroppen skapar jag sedan av mjuk textil. För att måla dockan använder jag pastel, akvarell och akryl. Jag handsyr sedan dockans kläder av tunnaste tyg som bomull och silk. Alla mina dockor kan röra på huvud, armar och ben. De kan sitta och stå med ett stöd som jag gör också själv.

Plats:

Köping

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Instagram

Utbildning:

Konstskola i Omsk

l

Teknik:

Handgjorda dockor

Inspirationskällor:

Sagor, internet, andra dockkonstnärer

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?