fbpx

Kathrine Stølen

Konstnär


Om mig

Jeg er født og vokst opp på Jeløya i Moss kommune. Vi hadde mye forming i grunnskolen da jeg vokste opp, og det likte jeg veldig godt. Savnet det utrolig på videregående skole og startet med akvarell da min onkel malte mye bilder med akvarell.
Da jeg begynte på sykepleierhøgskolen startet jeg også på et akvarellkurs, men måtte slutte fordi utdanningen og praksis tok mye tid. Da jeg ble samboer og fikk barn med en bergenser, flyttet vi dit og der gikk jeg på en rekke malerkurs ved siden av å være sykepleier. Etter hvert fikk jeg anledning til å gå på kunstskole og kunst og håndverk ved HIØ. Jeg har også arrangert noen tegne- og malerkurs. Videre har jeg vært med i kunstgruppa til festival Sin og da har jeg malt på store murvegger. Det har vært veldig gøy, spesielt da festivalen var utendørs. Nå jobber jeg i fra barndomshjemmet mitt som jeg har overtatt. Her leier jeg også ut i perioder. På Jeløya er det inspirerende natur og flere kjente kunstnere har bodd her. Edward Munch i perioder, ellers er det Jacob Sømme Hoff, og på Kambo i Moss bodde Charlotte Wanckel og søsteren Frida wanckel. Så det er mye inspirasjon og hente i nærmiljøet.

Lar meg også inspirere av lokale kunstnere i samtiden som Bjørg Aasen, Kirsten Wiik, Silje Stallemo, Ari Bhen, Hip-hop kunstnere med grafitti, Cecilie Kløfsrud, Nina F Hagen, Hjalmar Johansen, Tor Sørensen og langt flere.

Plats:

Moss, Norge

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Facebook

Utbildning:

Kunstkolen Arcadia ved Bruce Naigles, Kunst og håndverk 1,2 og 3 ved Høyskolen i Østfold, Kunsthistorie grunnfag, examen philosophicum, Ullevål sykepleierhøgskole, enkeltemne historie.

Tidigare utställningar:

 • Elevutstilling Elsa Eikaas, Bergen 1996
 • Elevutstilling Arcadia Bruce Naigles, Moss 2010
 • Eksamensutstilling HiØ, Halden 2011
 • Eksamensutstilling HiØ, Halden 2012
 • Maleriutstilling Festival Sin, Moss 2015
 • Veggmaleri Festival Sin, Moss 2016
 • Veggmaleri Festival Sin, Moss 2017
 • Maleri Galleri Sin, Moss 2017
 • Separatutstilling hos Bibi Shabiba, Moss/Jeløy 2016/2017
 • Kråkivalen Kråkereiret, Moss 2018
l

Teknik:

Acryl og oljeacryl på lerret, acryl og kull på lerret, tegning

Inspirationskällor:

Natur, mennesker og samfunn.
l

Aktuellt:

Egne tegninger og malerier, og enkelte strikkeplagg.

  Contact the artist

  Would you like to know more about a specific art work?

  Are you asking as a company, organisation or privately?
  Do you follow Artportable on social media?