fbpx

Karina Thögersen & Håkan Georgsson

Konstnärer


Om mig

Om Oss;

Två naturtrogna skapelser som älskar att skapa av det vi ”ser” på livets resande väg…
Ögats intryck som finner glädjen och kärleken i och med varandra och i naturen och i humorns tecken. Båda med skapandet i blodet sen tult-åren.

Kritor och pennor har slitits på, nylonstrumpor som blivit till blommor, fantasin till små berättelser, men jag började först för två år sen att måla i akryl och olja då jag inte hade råd att köpa en tavla till mitt stora rum, så min äldste son Markus köpte ett staffli och canvasduk och färg och penslar i julklapp till mig och sedan dess blev jag fast. Håkan har tecknat sen barnsben men tog först fart i airbrushen 2017.

Karina är född och uppvuxen i Helsingborg med Danskt och Norrländskt blod i sina ådror (djupdal/Vilhelmina i mitt hjärta) gärna på Hästryggen, med hunden som sällskap och med vinden i ryggen. Älskar att utmana sig själv och ser hinder som en lösning. Fantasin kan göras på pränt både i konsten och i böcker, hon ser gärna det möjliga i det som ses som omöjligt.

Håkan är filibonken med styrkan värd sin vikt i guld född i Nyköping och uppvuxen i Båstad. Den lugna stilla mannen som gärna tänker, funderar och gör slag i saken om allt känns rätt, som gärna utmanar sig själv i sina alster och som älskar djur och natur och trivs bäst i naturen. Humorn är stor och hjärtat värmer allt i hans väg – en nallebjörn som inte ska väckas. Han är backventil och Karina drivkraften. Han är tänkare och Karina virvelvind, dock med stoppknapp, den som sätter ner foten när det behövs.

Tillsammans skapade de Tavelcafét som är till för alla att besöka och till för alla konstnärer att få ställa ut sin konst.

Tillsammans skapar de det möjliga – även i konsten.

Plats:

Ängelholm

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Självlärd.
l

Teknik:

Airbrush, acryl, olja, fluid paint.

Inspirationskällor:

Djur, natur, upplevelser fantasi, filmer, vardags livet eller det jag kan ”se” när jag påbörjar en målning.
För Håkans del inspireras han av allt han ser och vill måla av, kan vara en film e.x en demon eller annan skräckis eller en enskild individ eller ett djur; så med andra ord det hans öga ser.

l

Aktuellt:

Preliminärt premiär öppningen i November i Tavelcafét i Ängelholm

Kontakta

Är du intresserad av ett specifikt verk?

Frågar du i form av privatperson, företag eller organisation?

Följer du Bättre Konst på Facebook?

15 + 12 =