fbpx

Joakim Skogman

Fotograf


Om mig

Jag har alltid haft en livlig fantasi. Som liten var jag mycket intresserad av rymden och planeterna. Jag ville veta vad som fanns där ute i universum. Så jag började rita. Konstigt nog börajde jag rita av objekt och bilder på djur såsom tigrar, fåglar m.m. Jag ville rita det jag såg och var fashinerad av konstnärer som målade fotorealistiskt. Men detta räckte inte, ville skapa nåt nytt, så jag började rita drakar.

Senare i mitt liv förkovrade jag mig i historia och samhällslära, jag var intresserad av var jag kom från. Detta ledde mig in på kultur och själförverkligande, så jag började titta på en massa tv-serier och filmer. Jag fastnade främst för fantasy och science fiction. Intresset av dessa fantasifulla genrerna ledde till att jag började studera foto & klipp på Yrkeshögskolan Arcada i Helsingfors. Under utbildningen började jag fascineras av ljussättning. Det var roligt att jobba i team, men började ganska snabbt inse att denna form av kreativa jobb endast handlade om att kompromissa sina inre visioner. Därför började jag fotografera, för då var jag plöttsligt i full kontroll över hela den kreativa processen. Här är jag idag, en fristående fotograf som strävar efter att hitta sin plats i universum.

Plats:

Hägersten

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Medianom -foto&klipp

l

Teknik:

Kamera (Canon 60d) , Photoshop, After Effects

l

Inspirationskällor:

Platser med ”mystisk” känsla, dunkla gränder och pittoresk stadsmiljö, natur ”fridfulla oaser” samt science fiction och fantasy.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?