fbpx

Jannike Fagell

Konstnär


Om mig

Bor på en gård i Småland med min son, sambo, hund, minigrisar, får, kaniner, höns, pärlhöns, koifiskar och våra bin. Jag är uppvuxen med ena foten i mina föräldrars konstmaterialbutik och andra i min pappas LP-samling. Första oljemålningen gjorde jag när jag var tre år och sen har jag aldrig slutat måla. Men det var först efter ett år på Mullsjö folkhögskola som jag kände att jag kunde hitta mitt egna bildspråk från hjärtat, tack vare min lärare som såg till att inget blev som man tänkte att det skulle bli.

Efter ett antal ateljéer i Sävsjö, Malmö och Växjö har jag landat i Lövbacka, min egen lilla värld, och där har jag tänkt att stanna. Jag har med åren hunnit ställa till med över 30 utställningar runt om i Sverige – på hotell, restauranger, konsthallar, konstrundor,festivaler, utomhus och lite alla möjliga miljöer. Jag har även blivit utdelad kulturstipendium 2014.
Konsten är för mig en del utav min egen person, något jag identifierar mig med. Den utsätter mig för utmaningar, självutveckling och får mig att plocka upp mig själv när jag går vilse i svåra tider.
Min konst är oftast stor, färgrik och med stora kontraster. Friheten är viktigast för mig när jag målar, att jag får lov att göra det som faller mig in.

Plats:

Vrigstad.

Besök i ateljé:

Vid överenskommelse med mig kan man besöka min ateljé som ligger i mitt bostadshus.

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Facebook

Utbildning:

Bild och form på Mullsjö folkhögskola 07/08.
l

Teknik:

Akryl/kol på duk, Pigmenttusch med pensel/tuschpenna på akvarellpapper. Tycker om att testa allt möjligt men det blir mest dom kombinationerna.

Inspirationskällor:

Konstant inspirerad. En färgkombination, musik, ett ljud, en attityd, ett ljusspel, djur, natur, andras konst, film m.m kan skapa en bild i mitt huvud. Jag utgår ifrån den bilden när jag börjar måla med all tillåtelse för förändring ochimpulsivitet, jag vet aldrig själv hur det kommer sluta, lika spännande varje gång!
l

Aktuellt:

Har just nu utställning på Sävsjö konstförening. Framåt hösten är planen att komma igång med ny hemsida och webbshop så det är det jag kommer arbeta med framöver.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?