fbpx

Jannicke Larsson

Konstnär


Om mig

Världen är full av spännande färgkombinationer och mönster som förtjänar att få synas och upplevas. I mina målningar utmanar jag gärna både i färgval och motiv och det får gärna bli en tankevurpa för betraktaren. Jag mår väldigt bra när jag får vara i min ateljé och skapa och jag märker ofta att mina målningar förmedlar det välmåendet.
Idéerna kommer till mig när jag ser ett vackert mönster på ett porslin, en skir knypplad spets eller en pilevall vid horisonten. Jag återanvänder dessa mönster i nya sammanhang och ger dem ett berättigande. Jag vill att varje tavla ska få ett eget liv och jag är inte nöjd om motivet blir för perfekt. Då vill jag ”ruffa till det” lite. Oftast arbetar jag i akryl på duk men ibland experimenterar jag med collage av olika slag.
Jag arbetar även som bildlärare, på mellanstadiet, och strävar efter att eleverna ska bli fria i sitt skapande. Alla människor mår bra av att vara kreativa och få uttrycka sig med detta viktiga språk, bildspråket.
I mitt Galleri JiL ställer jag själv ut då och då men låter också andra konstnärer ställa ut några gånger per år. Jag är ordförande i det skånska FKG, Fria Konstnärers Gille, och driver konstprojekt som Konst på stan Landskrona och Gallerinatt Landskrona. Utöver det är jag styrelseledamot i Borstahusens konstförening.
Min filosofi är att man ska göra så mycket som möjligt av det man tycker om att göra och mår bra av. Då får det andra inte allt för mycket plats! 🙂

Plats:

Landskrona.

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats.

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Hemsida

Utbildning:

Bildlärare.
l

Teknik:

Akryl på duk, collage.

Inspirationskällor:

Färger, former, mönster, skuggor i min omgivning.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?