fbpx

Helen B Langlais

Konstnär


Om mig

Konsten är min passion, oberoende av vilka medel jag har använt. Uttrycksformerna är varierande precis som livets olika svängningar. Ibland förefaller tusch vara den bästa uttrycksformen, ibland känns det mer för akvarell, vid andra tillfällen och sinnesstämningar akryl.
Så länge jag kan minnas har det alltid varit livsviktigt för mig att få uttrycka mig kreativt i någon form. Under åren har det tagit sig i olika uttryck. Sömnad och textilbilder; design och tillverkning av både möbler och smycken – med ett förflutet som smycke-designer sedan 25 år. Målandet har egentligen alltid funnits där, men på senare tid fått kliva fram och dominera.
Oftast meditativa stämningar – figurativt eller abstrakt, som jag genom olika uttryckssätt försöker att fånga in och ge form. Alltid på väg någonstans i kosmos … jag bor tillsammans med min man ”under takåsarna” i centrala Lund, där jag även har min ateljé. När det finns utrymme för ledighet har jag min ”rullande ateljé”, i form av vår husbil.
Det finns alltid utrymme för skapande, var jag än befinner mig. Kärlek, ödmjukhet och tacksamhet inför skapandeprocessen är det som fyller mitt uttryck mest. Både vad gäller färg och form.
I målandet känner jag en sådan frihet, helt inne i min egen bubbla där bara jag bestämmer gränserna. Älskar att följa rörelser som blir till former, röra mig fram med färger som harmonierar med varandra. Min förhoppning är att du ska ha lika stor glädje av mina verk, som jag har av att skapa dem.

Plats:

Lund.

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats.

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Hemsida

Utbildning:

Längre och kortare konstutbildningar. Textil, sömnad, formgivning. Trä, möbeltillverkning + design. Bildlärarutbildning. Silversmide.
l

Teknik:

Blandteknik.

Inspirationskällor:

Naturen, musik, resor. Frankrike, Spanien, Marocko. Mode. Färgkombinationer. Mediyoga.
l

Aktuellt:

Bygger grund för framtida utställning.

Kontakta Helen B Langlais

Är du intresserad av ett specifikt verk?

Frågar du i form av privatperson, företag eller organisation?

Följer du Bättre Konst på Facebook?

11 + 15 =

Newcomers