fbpx

Harriet Aurell

Konsthantverkare


Om mig

Jag har kurser om hur du gör rörliga, lysande och låtande objekt. Min huvudsakliga målgrupp är personer med intresse för skapande, men utan tidigare kunskap om teknik. Kurserna utgår från kvinnors erfarenhetsbas men män som vill lära utifrån detta är också välkomna.
Mekanismer, elektronik, styrning av servomotorer samt användning av sensorer och hobbyistplatformen Arduino ingår i kurskonceptet som är 30 timmar långt. Pedagogiken bygger på praktiskt lärande.
Jag har kvällskurser, sommarkurser, Robotbyggar-workshops för barn mellan 6 och 12 och vuxna och är ofta gästlärare på konstutbildningar. Jag bygger också egna rörliga skulpturer i enkla material som trä, återvunna leksaker, plåtburkar m.m. De flesta som kommer till mina kurser är konstnärer, lärare eller Makers.
Jag har också seminarier om kunskapsbyggande utifrån kognitionspsykologisk vinkel.

Plats:

Södermalm, Stockholm.

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats.

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Hemsida

Utbildning:

Konstvetenskap, Filosofi, Instrumentmakeri, Psykologi.

l

Teknik:

Olika metoder för att skapa rörliga, lysande och låtande objekt och skulpturer.

Inspirationskällor:

Gina Kamensky, Colin Neu, Theo Janssen, Leonardo da Vinci, Arduino playground m.fl.

l

Aktuellt:

Flera av mina rörliga objekt och skulpturer finns till försäljning. Kontakta mig via mejl för mer information.

Under hösten, med start 18 september börjar en kvällskurs där du får arbeta med rörelser, ljus och ljud under tio kvällar, för att utveckla objekt och skulpturer i prototypformat. Inga förkunskaper behövs. Vi använder praktisk pedagogik med utgångspunkt i deltagarnas förkunskaper.

Du lär dig mekaniska, elektroniska och programmerade lösningar och vi arbetar huvudsakligen i trä och återvunna material. Som Konstnär får du 20% nedsättning av kursavgiften. Du betalar då 2000 kr. Samma villkor gäller studerande, arbetslösa samt pensionärer. Övriga betalar full avgift vilket är 2500kr. Arbetslokalen finns mitt i city, på Björngårdsgatan 7, th om porten.

Se mer och gör din anmälan görs till Aurell.se-Teknikpedagogik www.aurell.se

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?