fbpx

Håkon Amundsen

Konstnär


Om mig

Håkon heter jeg og jeg er en selvlært fritidskunstner med en forkjærlighet for penn og blekk. Jeg har lenge vært opptatt av kunsthistorien og ønsker med arbeidet mitt å utforske de gamle mesternes sans for komposisjon og linjeverk.

Etter en periode på ti år uten å røre pennen fant jeg plutselig gnisten igjen i mai 2018. Etter dette har jeg produsert en kolleksjon på i overkant av 100 detaljerte, ferdigestilte arbeider, hatt en salgsutstilling med meget gode tilbakemeldinger og salg, samt invitasjoner til gallerier i nærområde.

Om min kunst og filosofi:
Det siste året har gått med på å lage hva jeg kaller «alienations» av klassiske malerier, primært fra mesterne Peter Paul Rubens, Rafael, DaVinci og Picasso, for å nevne noen. Disse tegningene er med i en kolleksjon hvor min problemstilling har vært: «Hva om utenomjordisk liv tok over planeten Jorden og skrev om kunsthistorien?»
Dette var mitt hovedfokus fram mot min første utstilling der jeg stilte ut 20 «Alienations».

Fokuset mitt fremover mot neste sommer vil være å videreutvikle konseptet og bringe inn flere utenomjordiske raser i bildene. Jeg er også godt i gang med noen sideprosjekter som tar inspirasjon fra mer moderne kunst.

Tusen takk for at du tok deg tid til å se på bildene mine!

Plats:

Drammen, Norge

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Instagram
Facebook

Utbildning:

Ufaglært/selvlært
l

Teknik:

Tusj/Penn

Inspirationskällor:

Klassisk kunst (Gresk arkaisk pottemaleri, renessansen, barokken), Peter Deligdisch, Bruce Pennington, Picasso, old school science fiction, naturen og samfunnet.

Contact the artist

Would you like to know more about a specific art work?

Are you asking as a company, organisation or privately?
Do you follow Artportable on social media?