fbpx

Gunnel Karlberg

Konstnär


Om mig

Jag får ofta höra att man blir glad av min konst. Och vad vore härligare än att få förmedla en portion fantasifullt lyckorus till betraktaren?
Mitt skapande speglar fascinationen av allt som är så vackert omkring oss – de färger, skuggor, kontraster och makalösa mönster som naturligt finns där, bara vi öppnar ögonen. I vår vackra natur. I vår vardag. Jag trollbinds av det komplicerade och invecklade, men ändå så enkla. Även en till synes grå betongklump kan bära en skatt av fantastiska mönster och färger! I mina målningar frigör jag mig från det verklighetstrogna till förmån för det kreativa och färgstarka. Processen från första lagret till sista penseldraget är oftast allt utom förutsägbart.

Fågel, fisk och mittemellan

Jag tror att min barndoms fantastiska somrar i Stockholms skärgård har präglat mitt måleri. Min konst har ofta drag av fåglar, fiskar – och något mittemellan. Klipporna? Havet? Blommorna? Svampskogen med farmor? Eller något helt abstrakt – en doft eller en vind i håret som ger en känsla av lycka och att vara levande?

Jag arbetar mest i akryl, men använder även tusch, oljepastell och blandteknik.

Jag är uppväxt i Uppsala, men har bott lite norr om U-a, i Vendel och Örbyhus, de senaste 20 åren. Jag har i grunden en termins bildutbildning från lärarutbildningen (år 2000), viss Vedic Art-utbildning samt en termins utbildning i grafisk design från GUC i Uppsala (90-talet), men är annars autodidakt. Min tidigare bakgrund från reklambyrå och den grafiska branschen kanske skiner igenom i mina verk?

Hoppas att min konst kan skänka lite färgstark vardagsglädje till dig också!

Plats:

Örbyhus, Norr om Uppsala

Kontakt:

Kontakta

l

Se fler konstverk:

Instagram: @happyartbyg

Utbildning:

20p bildkurs från grundskollärarutbildningen år 2000

l

Teknik:

Mest akryl, men även tusch och olje- samt torrpastell

Inspirationskällor:

Naturens häpnadsväckande färger, former och mönster samt våra vardagsnära ting

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?