fbpx

Gösta Sjöberg

Konstnär


Om mig

Är född och uppvuxen i Göteborg och har en akademisk utbildning /pol mag/. Har genom åren arbetat med PR o information på ledningsnivå i en rad företag. Började måla i början på 90-talet. Steget in i konstvärlden var rätt slumpartat, någon hemlig ungdomsdröm fanns definitivt inte i bakgrunden. Inledningsvis var målandet mer som en avkoppling, men sedan ett antal år tillbaka sker målningen någorlunda frekvent, dvs när andan faller på – det kan gå månader utan ett penseldrag. Sommarmånaderna är det ren stiltje.
Den konstnärliga anknytningen är främst farfar Albert Sjöberg som i början av 1900-talet drev Göteborgs största konstsmedja och bl a har gjort smidesarbeten och utsmyckningar till Tjolöholms Slott samt flera broar och kyrkor i Göteborg med omnejd.

Plats:

Särö

Ateljé:

Har haft ateljé i Gårda centrum av Göteborg fram till halvårsskiftet, numera finns ateljén i anslutning till bostaden på Skörvalla Backe, Särö.

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Autodidakt, enda konstutbildning är en termins krokikurs.

l

Teknik:

Främst blandteknik/mixed media. Abstrakt o färgstarkt är säkra kännetecken. Målar oftast akryl men använder gärna krita, goache o akvarellfärg i en salig blandning.
Och däremellan tidningsklipp, plast, tyg , väv o diverse material som tillfogas som applikationer. Det tillför en extra dimension, nyans och struktur i bilden.

l

Inspirationskällor:

Drivs av stor experimentlusta och är nog ganska orädd att testa både färger o material. Antar att det beror på att jag är självlärd och inte känner några begränsningar. Följden blir inte sällan
att jag målar om och över.” Därför går det många gånger att skönja flera färglager i tavlorna.

Inspirationen får jag främst från resor och vad jag läser i tidningar o tidskrifter.

l

Aktuellt:

Närmast aktuell utställning är hos Astra Zeneca Konstförening Mölndal
Är inbjuden att ställa ut där i maj i år.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?