fbpx

Ewa Löfling

Konstnär


Om mig

Medlem i konstnärsföreningen ateljé53 här i Umeå.

Jag är född och uppvuxen i ett litet samhälle i Lappland, Fredrika, och har bott i Umeå sedan 2001 efter ett antal år i Stockholm och Norge.

Jag har målat i akvarell sedan mitten på -80 talet men för 8-9 år sedan tog det helt stopp. Jag kunde inte måla någonting som jag kände mig nöjd med och det var en stor sorg. Efter en lång period av tomhet och saknad över känslan att inte kunna skapa med färg och pensel längre, provade jag en annan taktik: jag bytte akvarell till akryl och började måla abstrakt istället för blommor och föreställande motiv. En ny värld öppnade sig! Det är spännande med det abstrakta uttrycket och att se färgernas oändliga förmåga att tala till betraktaren.

Jag har alltid haft en stark drivkraft att vara kreativ. Det är en oro som måste lugnas. Särskilt när det inre rummet blir för rörigt och oroligt är det skönt att ha måleriet och skapandet som stillar och lugnar. För ett antal år sedan fick jag reda på att jag har diagnosen bipolär 2 och där har skapandet varit ett fantastiskt verktyg till läkande och helande. Det gör mig glad och harmonisk när jag bara låter mig uppslukas av magin mellan duken, penseln, färgen och vattnet.

Plats:

Umeå

Besök i ateljén:

Efter överenskommelse

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Instagram @ewalofling
Facebook @ewaloflingart

Utbildning:

Diverse kurser i akvarell sedan 1988 hos bla Lars A. Persson, Anita Midbjer. Akrylkurser från 2012 på Folkuniversitetet, hos Lligo Matson, Ludvig Franzén.

l

Teknik:

Akryl och akvarell.

l

Aktuellt:

Aktuell med samlingsutställning tillsammans med ateljé53 i sommar (2019) på Norrbyskärs Museum.
Malmö Gallerinatt i oktober.
Luxemburg ART FAIR, i december.
l

Artikel:

http://aws.artportable.com/sponsrad/hyllningar-i-sociala-medier-efter-att-ewa-lofling-natt-ut-med-sin-konst/

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?