fbpx

Elisabeth Ginsburg

Konstnär


Om mig

Jag heter Elisabeth Ginsburg. Jag bor i Årstadal i Stockholm och har ett fritidsboende i Västanvik på Rådmansö, där jag har min ateljé ”Lilla paradiset”.

Mitt stora intresse för färger och mönster är grunden för mitt konstnärskap.
Jag har en ursprunglig bakgrund som sömmerska med textila vidareutbildningar. Jag har dock under största delen av mitt yrkesliv arbetat som arbetsterapeut inom neurologisk rehabilitering parallellt med mina konstnärliga intressen. Jag har haft möjlighet att arbeta i en kreativ miljö med tillgång till textil, keramik, snickeri, målning och trädgårdsterapi. Jag har även ett stort intresse för fotografering. Tidigare i mitt liv har jag utbildat mig i akvarellmålning och under senare år i akrylmålning genom en mångfald av kurser i Skaparladan på Rådmansö.
Jag betraktar mig som en mycket mångsidig konstnär. De oändliga färgnyanser och mönster som kan skapas hoppas jag få fram i mina akrylmålningar, mina collage, min textila mosaik och mina foton. Naturen är för mig en stor inspirationskälla. I mina foton har jag låtit keramiska figuriner få komma ut i naturen och oväntade bilder uppstår.
Jag målar nu akryl i första hand. Under åren som gått har jag rest och inhämtat inspiration i många länder. Jag har ställt ut såväl i Sverige som i Frankrike, och 2013 lanserade jag Bemoi design.

Plats:

Stockholm.

Besök i ateljé:

Sommartid vid överenskommelse på Dragonvägen 25 på Rådmansö.

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Facebook
Instagram

Utbildning:

Sömmerskautbildning, väv- och textilutbildning, kurser i akvarell- och akrylmålning. Arbetsterapeututbildning.
l

Teknik:

Akryl, blandteknik, textil och foto.

Inspirationskällor:

Allt som innehåller färger och former i alla miljöer.
l

Aktuellt:

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?