fbpx

Charlotte Herczfeld

Konstnär


Om mig

Vem skulle inte vilja äga en tavla av Monet? Det ville jag också, men… Så jag beslöt mig för att utbilda mig hos konstnärer som studerat under efterföljare till Monet och hans krets.

Varför fastnade jag för just impressionismen? Den är vacker och tidlös, och den ger mig friheten att undersöka och skapa mycket varierade motiv. Jag målar med oljefärg och torrpasteller, för de är bäst för att få fram intrycken av ljus och skugga.

I mina målningar kan du upptäcka att svart färg inte alls behövs och att skuggorna även de består av skimrande ljus, fast lite mer dämpat. Ibland lägger jag in något litet humoristiskt inslag, och i serien med venetianska masker finns det ett underliggande tema, som hittills ingen listat ut.

Plats:

Saltsjö-Boo, Stockholm

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

CharlotteHerczfeld.com

Utbildning:

Konsthistoria vid Stockholms Universitet. Studerat impressionism för konstnärer som Susan Sarback och T. Thurmond. Allt om måleri för Johannes Vloothuis. Självständiga studier i bildkomposition.
l

Teknik:

Olja och torrpastell

Inspirationskällor:

Den fantastiska högkvalitativa konsten som under årtusenden gjorts av människor. Intressanta miljöer, människor och vackra landskap. Humor och glädje. Livets mysterium.
l

Aktuellt:

  • Utställning i Monteringshallen i Sickla köpcenter, Smedjegatan 10, Nacka. Utställningen pågår till 30 november. (Stängt på söndagar.)
  • Håller kurser i impressionistiskt måleri. Håller föredrag för föreningar. Målar porträtt och annat på beställning.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?