fbpx

Björn Persson

Konstnär


Om mig

Jag har alltid tyckt om att skapa och framför allt under min skoltid använt teckning som ett sätt att hålla koncentrationen något så när fokuserad. Denna teknik höll jag fast vid även när jag började arbete. Så många väl illustrerade mötesanteckningar har det blivit.

Suget efter färger har alltid funnits och jag ser nyanser och färgsammansättningar i allt mellan himmel och jord. Dessa färgminnen tar jag med mig till staffliet eller kanske även när jag ska klä på mig, måla om hemma eller bara försvinna i någon dröm. Så någonstans hittade jag oljefärger och började experimentera med det. Det var dessvärre inte så lätt att hinna med så mycket målande, då barn och övriga livet tog huvuddelen av den vakna tiden. Däremot blev det en del nätter!

Så för några år sedan, när barnen blivit stora och kroppen för gammal för aktiv idrott, tog jag tag i målandet igen. Nu blev det akrylfärger, kanske en spegling av vår stressade tid, att inte ha ro att vänta medans oljefärgerna torkar. Småningom har jag börjat testa en del andra tekniker också, nyfikenhet är min styrka.

Målningen är ett bra sätt att få ett avbrott i vardagslunken, koppla bort hjärnan från oro och stress och samtidigt en kick för mitt behov att skapa.

Plats:

Stockholm

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Facebook
Konst.se

Utbildning:

 • Självlärd plus kvälls- och helgkurser.
 • Senast och viktigast, Skaparladan utanför Norrtälje.
l

Teknik:

Akryl

Inspirationskällor:

All världens färger, konst (både i konsthallar och på gator), byggnader, människor och allt annat vackert.

l

Tidigare utställningar:

 • Några utställningar senare år runt i Stockholm och dess närhet.

  Contact the artist

  Would you like to know more about a specific art work?

  Are you asking as a company, organisation or privately?
  Do you follow Artportable on social media?