fbpx

Birgitta Jonsson

Konstnär


Om mig

Jag målar gärna och ofta och jag bestämmer sällan motivet innan. Jag tycker om när det växer fram former, ibland föreställande men ofta abstrakta.
Att komponera en bild med färger och former är både roligt och utmanande. Det är en härlig känsla när man upplever att bilden ”stämmer”.

Jag jobbar på Karolinska Solna och vi brukar där ha, vad vi kallar för vårsalong, och dukar då upp våra verk i korridoren. Jag har lyckats sälja väldigt bra på jobbet.

Jag har målat till och ifrån i cirka 25 år och lett en målarcirkel ett par år på Studieförbundet Vuxenskolan. Jag har också haft ett antal utställningar genom åren i Stockholm. Jag kopplar av, trivs och engagerar mig i skapandeprocessen och tror att jag vågar kalla mig kolorist. Min konst går under namnet ”Bijon Art”.

Plats:

Stockholm

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Se fler målningar:

Instagram
Konst.se

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

  • Konstskolan 6 månader
  • Ett antal kurser i Stockholm samt utomlands
l

Teknik:

Jag arbetar främst i akryl men också i akvarell och tusch.

Inspirationskällor:

Jag får inspiration i mitt dagliga liv men även från konstresor som gått främst utomlands. Cornwall, Goa, Sydfrankrike, Skagen men också kurser i Stockholm. Jag uppskattar att måla i grupp där det uppstår en dynamik vilket jag tycker om. Det fungerar som en omväxling till att jag målar i min atelje hemmavid.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?