fbpx

Anne Pilgrim

Konstnär


Om mig

Jag har ritat och målat sedan barnsben, med en längre paus efter flytten till Sverige som 20-åring då överlevnaden tog överhand och utvecklingen avstannade. När en vän så småningom tjatade om Vedic Art testade jag och blev förälskad.
Kopplingen som görs inom Vedic Art mellan livet och konsten gav den fördjupning jag sökte och en läskande frihet att uttrycka mig så som jag ville. Processen har tagit sin tid men idag efter att ha funnit Zentangle har ytterligare en pusselbit fallit på plats och jag har funnit min röst, min hemvist och min förankring. Min tecknarlust har fått en ny riktning och att kombinerar mina målningar med teckningen har blivit ett av mina signum.

Jag pendlar fritt mellan olika stilar där inspirationsvågor blir till större eller mindre projekt och jag blir vägledd att skapa på ett visst sätt. Mina alster har en andlig aspekt och en inriktning som jag tänker utveckla vidare framöver är just helande andlig konst. Även digitalisering av min konst kommer att utvecklas vilket möjliggör olika former av tryck – på tyg främst men även på bl a glas och keramik.

Färgen, strukturen, storlek – dessa är några av parametrarna i ett skapande, och friheten att kombinera dem är oändlig. Jag är allvarlig ibland, ibland lekfull, ibland är det de minsta detaljer som styr, ibland de vidaste vyerna. Jag håller även utbildningar inom Vedic Art och Zentangle.
Exempel på utställningar: Edsviks konsthall, New York, Cannes, Paris (Louvre), Luxemburg.

Välmött!

Plats:

Spånga, Stockholm

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Olje- och akvarellmålning med Marjorie Broodhagen, Guyana 1971
Konst på gymnasienivå (A-levels) på Jamaica, 1973-75
RMI-Berghs, grafisk formgivning och illustration, 1992
Vedic Art, fr o m 1993
Vedic Art-lärare 1996
Färg o form, Väddö FHSK, 2001
Certified Zentangle Teacher, Princeton RI, 2013
Div krokikurser.
Annars, självlärd.
l

Teknik:

Akryl och tempera på duk, pannå eller papper och tusch på papper.
Papper som jag använder: Syrafritt till tuschteckningarna; bananpapper till akrylmålning; Himalayapapper till akryl, akvarell och tusch. Både bananpappret och Himalayapappret tillverkas av Dalai Lamas munkar.

Inspirationskällor:

Det finns ett ständigt inre driv att skapa utan att titta på vad andra gör. Den skapande impulsen finns oavbrutet om jag bara ger det utrymme. Samtidigt kan jag få lust att experimentera när jag ser andras arbete. Sådana kända som jag beundrar och håller högt: Hilma af Klint, Marie Lagerbielke och Tora Kleen (de två senaste har jag nyligen stiftat bekantskap med), Picasso, Gaugin, Chagall, Monet, Klein, Kandinsky, Miro m fl. Jag inspireras annars av naturen, universum, havet, skogen, berg, människan – hennes inre och yttre liv, musik, skrifter om andlighet och symboler.
För mig kommer skapandet ur en djup inre, andlig kontakt.
l

Aktuellt:

Medlem i Svenska konstnärsförbundet

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?