Anne Pilgrim

Konstnär


Om mig

Jag har ritat och målat sedan barnsben, med en längre paus efter flytten till Sverige som 20-åring då överlevnaden tog överhand och utvecklingen avstannade. När en vän så småningom tjatade om Vedic Art testade jag och blev förälskad.
Kopplingen som görs inom Vedic Art mellan livet och konsten gav den fördjupning jag sökte och en läskande frihet att uttrycka mig så som jag ville. Processen har tagit sin tid men idag efter att ha funnit Zentangle har ytterligare en pusselbit fallit på plats och jag har funnit min röst, min hemvist och min förankring. Min tecknarlust har fått en ny riktning och att kombinerar mina målningar med teckningen har blivit ett av mina signum.

Jag pendlar fritt mellan olika stilar där inspirationsvågor blir till större eller mindre projekt och jag blir vägledd att skapa på ett visst sätt. Mina alster har en andlig aspekt och en inriktning som jag tänker utveckla vidare framöver är just helande andlig konst. Även digitalisering av min konst kommer att utvecklas vilket möjliggör olika former av tryck – på tyg främst men även på bl a glas och keramik.

Färgen, strukturen, storlek – dessa är några av parametrarna i ett skapande, och friheten att kombinera dem är oändlig. Jag är allvarlig ibland, ibland lekfull, ibland är det de minsta detaljer som styr, ibland de vidaste vyerna. Jag håller även utbildningar inom Vedic Art och Zentangle.
Exempel på utställningar: Edsviks konsthall, New York, Cannes, Paris (Louvre), Luxemburg.

Välmött!

Plats:

Spånga.

Besök i ateljé:

Jättegärna! Jag har haft ateljéutställning i februari. Kommer försöka ha det kanske 3-4 ggr/år. Det är i mitt hem.

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Olje- och akvarellmålning med Marjorie Broodhagen, Guyana 1971
Konst på gymnasienivå (A-levels) på Jamaica, 1973-75
RMI-Berghs, grafisk formgivning och illustration, 1992
Vedic Art, fr o m 1993
Vedic Art-lärare 1996
Färg o form, Väddö FHSK, 2001
Certified Zentangle Teacher, Princeton RI, 2013
Div krokikurser.
Annars, självlärd.

l

Teknik:

Huvudsakligen akryl och tempera på duk/pannå/papper och tusch på papper. Tidigare mycket blyerts och en del pasteller.

Mitt papper som jag använder: Till tuschteckningarna – oftast syrafritt. Till akrylmålningarna använder jag ofta bananpapper. Himalaya-papper använder jag både till akryl, akvarell och tusch. Både bananpappret och himalaya-pappret tillverkas av Dalai Lamas munkar.

Inspirationskällor:

Det finns ett ständigt inre driv att skapa utan att titta på vad andra gör. Den skapande impulsen finns oavbrutet om jag ger det utrymme. Samtidigt kan jag få lust att experimentera när jag ser andras arbete. Sådana kända som jag beundrar och håller högt: Hilma af Klint, Picasso, Gaugin, Chagall, Monet, Klein, Kandinsky, Miro m fl. Jag inspireras av naturen, universum, havet, skogen, berg, människan, mm mm. Musik ibland.

l

Aktuellt:

Hjärtegården-festivalen Valskog-Örberga 18/5

Kontakta Anne Pilgrim

13 + 1 =