fbpx

Angelica Helgesson

Konstnär


Om mig

Mitt namn är Angelica Helgesson, född och uppvuxen i Vallentuna, Stockholm. Runt åtta års ålder så bestämde familjen min att vi skulle flytta till sydligare breddgrader närmare sagt Torrevieja, Alicante, Spanien. Jag tillbringade mestadels av min uppväxt i Spanien, där jag även gick i skolan och utbildade mig till biomedicinsk analytiker. Efter mina år bakom skolbänken så tog jag en anställning på ett privat laboratorium där jag spenderade mina nästkommande sju år.

Min enorma passion för konsten, framförallt torrpastell, olja och akvareller fick jag från min mor. Min mor utövade sitt konstnärsskap i akryl och oljemålningar. Vid 14års ålder så var jag uppe på vinden och snokade omkring, lyckades hitta en låda med gamla torrpasteller som en gång i tiden tillhörde min mor därefter väcktes mitt framtida intresse. Jag är helt och hållet autodidakt men håller mig väldigt uppdaterad via diverse kurser och kunskaper som delas via internet.

Efter ett besök i Benidorm på en djurpark så bestämde jag mig för att byta riktlinje och tog därefter en anställning på djurparken för att träna samt vårda djuren. Jag har väl alltid haft ett större intresse för ”Big Cats”. De är extremt vackra, stolta och kraftfulla. Många av mina motiv samt inspirationer kommer just från större kattraser.

I dagsläget är jag bosatt i Mora men har självklart en dröm att kunna kombinera mitt konstnärsskap tillsammans med mitt stora djurintresse. Hade varit fantastiskt och få uppleva Afrikas savanner kombinerat med utställningsmöjligheter. Jag hoppas innerligt att betraktaren finner mina konstverk intressanta och jag är även ideal öra för special uppdrag på begäran.

Väl mött!

Plats:

Mora

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Instagram
Facebook

Utbildning:

Biomedicinsk analytiker.

l

Teknik:

Torrpastell.

Inspirationskällor:

Djur och natur.

l

Tidigare utställningar:

  • Lisselby utställning, Mora
  • Mora stadsbibliotek

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?