fbpx

Alexander Rudnitskii

Konstnär


Om mig

Omkring 1974 bekantade jag mig med Van Goghs biografi som berörde mig djupt. Mellan 1977 och 1979 gjorde jag armétjänsgöring i dåvarande Leningrad. Besök i Ermitaget och Ryska museet väckte omedvetet mina starka känslor och intresset för konst- och färg vilket, jag dock utvecklade långt senare i Sverige.

1994 flyttade med familjen till Sverige. Under 1980-1990-talet skrev jag tre diktsamlingar, flera noveller och en roman, men romanen såg aldrig dagens ljus. År 2000 hände stor olycka i mitt liv som påverkade mjg starkt! Jag blev underkänd i ett kunskapsprov för utländska läkare! Trots att jag blev godkänd i alla fem skriftliga ämnen. På den tiden var jag också mycket svag känslomässigt och lidit av neuros och var mycket narcissistisk! Jag fick fruktansvärd stress och något känslomässigt blockering och visste inte vad ska jag göra eller vad ska jag gå! Och då började jag måla! 2001 prövade jag att måla på trä och började upptäcka färgernas skönhet. 2003 målade jag min första tavla som dock inte gick att behålla.

Det tåg många år att bli medvetet för mina känslomässiga problem och försöka göra något åt dem! Jag lämnade dock inte mitt konstnärskap och under 2005-2006 gick jag en konstutbildning hos konstnären Olga Höllström vid Galleri “Eskiz”. Där hade jag också utställningar.

2006 medverkade jag i en stor utställning i Täby-centrum där en tavla ”Flicka på toastolen” blev uppmärksammad och visades på de lokala nyheterna. Efter de tysta åren 2007-2010 ställde jag åter ut, bland annat i centrala Stockholm, och från våren 2011 tills 2013 pågick den permanenta utställningen i Kostas restaurang i ett industri område vid Solna. Som dock är nu slut.

Plats:

Bandhagen

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

www.rudnitskijkonst.se

Utbildning:

Läkarutbildning från dåvarande Sovjet,
2005-2006 Lärling hos Olga Hullström, Konstnär
l

Teknik:

Akvarell, akryl men först och främst oljemålning på duk med penslar.
l

Inspirationskällor:

Vincent van Gogh, både impressionism och surrealism
l

Aktuellt:

Söker just nu ett galleri eller plats i Stockholm där jag kan få möjlighet att ställa ut mina verk.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?