Logo Artportable

Akrylmålning – ett ungt konstnärsmedium

Konst och tavlor i akryl kännetecknas av klara och livfulla färger, tydlig struktur och förmågan att efterlikna både olja och vattenfärg, beroende på konstnärens teknik. Tavlorna bär ofta tydliga spår efter penseldrag och strukturella lager, som ger tavlan en särskilt intressant och dynamisk yta. Bland de mest uppskattade egenskaperna hos akrylmålningar är att färgerna varken mattas av eller missfärgas nämnvärt, även om tavlan blir äldre.

Som medium är akrylmålning en yngling. Det var först under 1950-talet som akryl slog igenom bland konstnärer, men den snabbtorkande färgen kom mycket snabbt att bli populär. Särskilt eftersom den gav konstnären stora möjligheter, utan att kräva giftiga lösningsmedel för att användas. Idag är färger i akryl ett av de allra vanligaste konstnärsmedierna, världen över. 

Inred hemmet med unika tavlor i akryl 

Akrylmålningar kommer i alla tänkbara storlekar och utseenden – därför kan du enkelt hitta en akrylmålning som passar ditt hem och din unika smak, oavsett inredningsstil. Ett färgstarkt verk kan sätta färg på det modernt och avskalade hemmets väggar, på samma vis som det kan bryta av mot en annars monokrom inredning. Kanske vill du ha en lugn och behaglig tavla i akryl, exempelvis i sovrummet? Då finns det gott om vackra verk i dämpade toner, både bland de abstrakta och figurativa konstnärsstilarna.